• Search form

13.09.2024 | 09:41

Rokenrol škola - Čudna šuma i Detektori muzike

Rokenrol škola - Čudna šuma i Detektori muzike

Dom omladine Beograda (DOB) nastavlja 15. septembra program “Rokenrol škola” predstavljanjem bendova Čudna šuma i Detektori muzike, koji čine učenici Muzičke škole “Nevena Popović” iz Grocke, a nastali su u okviru obogaćene jednosmenske nastave “Mali bendovi”.

Najmlađi članovi su 2012, a najstariji 2009. godište. Nastupali su kao predgrupe u okviru projekta XIII i XIV “BG invazije” u DOB-u, kao i u okviru gradske manifestacije “Dani porodice” na Trgu republike.

Bendovi imaju promenljivi broj članova; izvode rok muziku, brojne obrade domaćih i stranih bendova, ali i autorske pesme.

DOB je ove godine pokrenuo program “Rokenrol škola”, u okviru kojeg jednom mesečno organizuje koncerte talentovanih mladih domaćih bendova. Učenici gimnazija i srednjih škola imaju priliku da predstave autorski rad i muzičko umeće u Klubu DOB-a, mestu na kojem su stasavale generacije domaćih rokera.

Program “Rokenrol škola” realizuje se u saradnji DOB-a i BG invazije, gradskog takmičenja srednjoškolskih bendova u organizaciji Udruženja nastavnika muzičke kulture Srbije.

Ulaznice za nastupe Čudne šume i Detektora muzike, po ceni od 300 dinara, u prodaji su preko eFinity mreže i onlajn.

(SEEcult.org)

Video
21.06.2024 | 21:54

VOĐENJE: Luka Marjanović – Nevolje u raju

Luka Marjanović: Nevolje u raju, Galerija Doma omladine Beograda, 11-23. jun 2024.