• Search form

02.08.2024 | 22:31

Novosadski filmski festival - Uleti u platno

Novosadski filmski festival - Uleti u platno

Organizatori Novosadskog filmskog festivala najavili su drugo izdanje te manifestacije od 18. do 22. septembra, pod sloganom “Uleti u platno”, a publika može da očekuje aktuelna filmska ostvarenja u četiri takmičarske i šest revijalnih selekcija.

Za sada su najavljeni filmovi iz Srbije, Hrvatske, Češke, Egipta, Indije, Makedonije i Koreje, a pored projekcija, NSFF će ponuditi i industri program za profesionalce kroz segmente za razvoj filmskih projekata, te panel diskusije i prateći muzički program.

Festival će zatvoriti Božo Vrećo uz orkestar Camerata Novi Sad na velikoj sceni Srpskog narodnog pozorišta, a prodaja karata za taj koncert već je počela preko Gigstixa.

NSFF je internacionalni takmičarski festival dugometražnog igranog filma, koji je tokom pripreme drugog izdanja potpisao sporazuma sa globalnim liderom u video industriji, Busan Content Marketom. NFF je tako uspeo da svrsta Srbiju među 50 zemalja koje su deo te svetske platforme za razmenu i promociju filmskog, televizijskog i video sadržaja.

Festival su podržali Grad Novi Sad, Ministarstvo kulture, Kulturni centar Novog Sada i drugi, a generalni sponzor je Blanc 1664.

(SEEcult.org)

Video
21.06.2024 | 21:54

VOĐENJE: Luka Marjanović – Nevolje u raju

Luka Marjanović: Nevolje u raju, Galerija Doma omladine Beograda, 11-23. jun 2024.