• Search form

13.02.2018 | 20:15

Srpske umetnice u Abu Dabiju

Srpske umetnice u Abu Dabiju

Umetnice Ivana Živić, Leila Enetah Vujović, Ana Golović i Milica Babović iz Srbije na rezidencijalnom su boravku u Abu Dabiju, gde će slikati i razmeniti iskustava sa lokalnim umetnicima, a nastale radove predstaviće na izložbi koja će biti otvorena 27. februara.

Prema rečima Ivane Živić, izmeštanje i mobilnost imaju za cilj da otvore “nove kanale za razmenu informacija i mišljenja, ali i da pruže platformu za izgradnju dugoročnih veza i partnerstava, što ih čini važnim za unapređenje stvaralaštva i gostujućih i lokalnih umetnika”.

“Polazeći od ideje kulturne razmene, želele smo da prikažemo preplitanje različitih kultura i u našem grupnom portretu”, izjavila je Leila Enetah Vujović.

Umetnice su ručno oslikale pozadinu za zajednički portret preuzimajući motiv sa vizantijskih mozaika, dok su ispod sebe postavile pirotske ćilime, ali i detalje sa Istoka.

Art Hub Abu Dabi osnovan je 2012. godine, kada je vlasnik i osnivač Ahmed Al Jafei, inženjer naftne i plinske tehnologije, pretvorio staru industrijsku zgradu u radni prostor. Od tada postaje međunarodno umetničko središte koje posećuju svetski umetnici.

Boravak umetnica u Abu Dabiju podržali su Ministarstvo kulture i informisanja Srbije i ambasada Srbije u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

*Foto: Anđela Grozdanić

(SEEcult.org)

Video
22.05.2018 | 23:54

VOĐENJE - ARTTERROR: Fragmenti dualnosti

Vođenje kroz izložbu Fragmenti dualnosti umetničke asocijacije ARTTERROR u galeriji Podroom Kulturnog centra Beograda, održanu od 5. aprila do 3. maja 2018.