• Search form

13.02.2018 | 18:35

Kulturni centar Pančeva nazvan imenom Glogovca

Kulturni centar Pančeva nazvan imenom Glogovca

Gradska uprava Pančeva odlučila je da, u znak trajnog sećanja na prerano preminulog glumca Nebojšu Glogovca, Kulturni centar Pančeva bude nazvan njegovim imenom.

Glogovac je odrastao u Pančevu, u kojem je sticao i prva glumačka iskustva u Ateljeu mladih pre nego što je postao profesionalac.

Kulturni centar Pančeva ubuduće će se zvati Centar za kulturu “Nebojša Glogovac” Pančevo, saopštile su 13. februara gradske vlasti, ističući da je bio vrhunski umetnik i neponovljivi bard domaćeg glumišta.

U znak sećanja na Glogovca, u pripremi je i prigodna izložba koja će biti postavljena u lokalnom kulturnom centru nazvanom njegovim imenom.

Glogovac je preminuo 9. februara u Beogradu u 49. godini, posle kratke i teške bolesti.

Sahranjen je 12. februara u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, a ispratilo ga je nekoliko hiljada ljudi, nakon emotivnog komemorativnog skupa u prepunom Jugoslovenskom dramskom pozorištu, u prisustvu porodice, prijatelja, kolega i poštovalaca.

Smrt Glogovca izazvala je duboku tugu među njegovim kolegama, prijateljima i poštovaocima koji su isticali da su ga podjednako krasili i ogroman glumački talenat i ljudska čestitost.

Telegrame saučešća uputili su i najviši državni funkcioneri, a vest o smrti Glogovca preneli su i svi mediji u regionu, podsećajući na njegove najveće uloge u pozorištu, na filmu i na televiziji.

(SEEcult.org)

 

Video
22.05.2018 | 23:54

VOĐENJE - ARTTERROR: Fragmenti dualnosti

Vođenje kroz izložbu Fragmenti dualnosti umetničke asocijacije ARTTERROR u galeriji Podroom Kulturnog centra Beograda, održanu od 5. aprila do 3. maja 2018.