• Search form

02.08.2024 | 20:51

Konkurs za prijem članova u SULUV za 2025. godinu

Savez udruženja likovnih umetnika Vojvodine (SULUV) raspisao je konkurs za projem članova u 2025. godini na kojem imaju pravo učešća kandidati koji su završili osnovne akademske studije u oblasti likovnih umetnosti na akreditovanoj visokoškolskoj ustanovi, kao i kandidati koji su imali minimum četiri žirirane samostalne izložbe.

Konkurs je otvoren od 1. do 31. avgusta 2024. godine.

Član Udruženja može biti punoletan građanin sa prebivalištem u Republici Srbiji.

Član Udruženja može biti i strani državlјanin koji ima odobren privremeni boravak ili prebivalište na teritoriji Republike Srbije.

Prijava na konkurs treba da sadrži:

1. Portfolio u jednom PDF dokumentu, koji čine:
– Biografija/CV
– Kontakt informacije (imejl adresa, broj telefona, prebivalište)
– Za oblast likovnih umetnosti (slika, crtež, grafika, skulptura, prošireni mediji…), od 10 do 20 fotografija radova sa kojima konkurišete, sa nazivom rada, godinom nastanka, dimenzijama, tehnikom u nazivu fajla…
– Linkovi ka prezentaciji, web, video radovima.

2. Skeniranu fotokopiju diplome o završenim odgovarajućim akademskim studijama

3. (samo za kandidate koji nemaju završene odgovarajuće akademske studije) PDF dokument sa dokazima u njemu (skenirani katalozi, potvrde, linkovi) o realizovanim samostalnim izložbama. Ako se prilažu katalozi, dovoljno je skenirate ih i u PDFu priložiti naslovnu stranu kataloga i stranicu gde je impresum).

Prijavu treba poslati isključivo putem onlajn formulara - PRIJAVNI FORMULAR.

Prijava je uspešno poslata ako se dobije odgovor potvrde i ako stigne kopija prijave na mejl koji je prijavljen u formularu.

Kandidati koji imaju teškoće pri popunjavanju onlajn formulara, mogu se obratiti kancelariji SULUV.

Umetnički savet i Predsedništvo Saveza udruženja likovnih umetnika Vojvodine, nakon razmatranja konkursnog materijala, donose odluku o prijemu novih članova, koju verifikuje Skupština Udruženja.

Ukoliko Umetnički savet bude smatrao da je potreban uvid u originalne radove, kandidati će biti blagovremeno obavešteni o terminu dostavljanja radova.

O rezultatima konkursa kandidati će biti obavešteni do kraja oktobra 2024. godine

Upis primljenih članova:

Nakon odabira kandidata za članstvo u Udruženje od strane Umetničkog saveta, izbor kandidata biće verifikovan na Skupštini Udruženja do kraja tekuće godine, nakon čega primljeni kandidati članstvo započinju upisom u Udruženje. Upis primljenih članova u Udruženje vrši se najkasnije do januara 2025. godine do kada je potrebno uplatiti upisnu članarinu u iznosu od 5.000 dinara. Uplatom upisne članarine potvrđuje se članstvo u Udruženje i izmiruje članarina za tekuću godinu.

Kontakt za dodatne informacije: 021/524-991, 0653888212, suluvkontakt@gmail.com, suluv.org

Radno vreme kancelarije SULUV: od utorka do petka, dvokratno – od 10 do 14 i 16 do 20 časova. Ponedeljkom i vikendom kancelarija i Galerija SULUV nisu otvorene za članove i posetioce.

Linkovi za više informacija: Pravilnik o članstvu, Pravilnik o prijemu novih članova.

(SEEcult.org)

Video
21.06.2024 | 21:54

VOĐENJE: Luka Marjanović – Nevolje u raju

Luka Marjanović: Nevolje u raju, Galerija Doma omladine Beograda, 11-23. jun 2024.