• Search form

08.02.2018 | 03:19

Konkurs za 24. FEP - Maštu na vlast!

Festival ekološkog pozorišta za decu i mlade (FEP) objavio je konkurs za predstave za svoje 24. izdanje, koje će biti održano od 23. do 26. avgusta u Bačkoj Palanci.

Konkurs je namenjen profesionalnim pozorišnim trupama, koje izvode predstave za decu i mlade, a prijave su moguće do 31. marta.

FEP poziva sva profesionalna pozorišta koja izvode predstave koje se bave temom zaštite životne sredine, ekologije i ekologije duha.

Ovogodišnja selektorka, dramaturškinja Tijana Grumić, odabraće do 7. maja najbolje predstave koje će ući u takmičarski program 24. FEP-a. Selektorka očekuje da će publika i ove godine imati priliku da gleda nešto što će svima uzdrmati i pamet, i emocije, ostaviti bez daha i ušuškati u lepotu pozorišta.

Kako je prethodne godine usled nedostatka sredstava trajanje FEP-a bilo prinudno skraćeno, ove godine organizatori su odlučili da se bore jedinim preostalim sredstivma, a to su sredstva MAŠTE. Povodom ovogodišnje borbe, direktorka FEP-a Sonja Petrović izjavila je da FEP predlaže da “naša borba bude naše stvaralaštvo. Da naša revolucija bude ostvarivanje naših ideja. Da naša promena budemo - mi. Neka proizvod naše revolucije bude kreativno i nasmejano dete! MAŠTU NA VLAST!

Kako bi 24. FEP zaista bio revolucionaran, organizatori pozivaju sve ljude dobrog srca i dobre volje, koji imaju mogućnosti, da svojim donacijama na račun 205-88841-24 doprinesu što kvalitetnijem festivalskom izdanju.
 
U gradu bez pozorišta, FEP je jedina organizacija koja već 24 godine približava pozirište i kulturu mladim Bačkopalančanima, podstiče kreativnost, ljubav prema umetnosti i stvaralaštvu. U rad uključuje veliki broj mladih i dece iz Bačke Palanke, okolnih mesta, ali i regiona.

Dodatne informacije na sajtu fep.org.rs

(SEEcult.org)

Video
07.10.2018 | 23:24

VOĐENJE: Dušan Gerzić Gera - Od grada do grada

Vođenje kroz retrospektivnu izložbu Dušana Gerzića Gere "Od grada do grada", održanu u Gradskoj galeriji Kulturnog centra Grad od 3. do 9.