• Search form

03.07.2017 | 17:03

Konkurs SULUV-a za priznavanje statusa samostalnog likovnog umetnika

Savez udruzzenja likovnih umetnika Vojvodine (SULUV), kao reprezentativno udruzzenje u kulturi, raspisao je konkurs za priznavanje statusa samostalnog likovnog umetnika u 2017. godini.

Na osnovu tog statusa, samostalnim umetnicima se uplaćuju doprinosi za penziono, invalidsko i zdravstveno osiguranje iz budžeta lokalnih samouprava.
 
Za sada, doprinose redovno uplaćuju Novi Sad, Beograd, Pančevo, Niš, Valjevo.

Godišnje uplate doprinosa iz lokalnih samouprava iznose oko 100.000,00 dinara po umetniku.

Pravilnik o bližim uslovima, merilima i kriterijumima, kao i postupku po zahtevima lica koja samostalno obavljaju umetničku ili drugu delatnost u oblasti kulture, kao i postupak provere statusa za četvorogodišnji period, koga se moraju striktno pridržavati i SULUV i samostalni umetnici, moguche je nachi na sajtu SULUV-a

Konkurs za sticanje statusa samostalnog likovnog umetnika (slikar, grafičar, vajar, multimedijalni umetnik) je permanentan.

Uz zahtev za sticanje prava na status samostalnog likovnog umetnika, kandidati su u obavezi da uplate godišnju članarinu SULUV-a u iznosu od 1.500,00 dinara.

(SEEcult.org)

Video
Vodjenje - Branko Vucicevic
03.02.2018 | 23:57

VOĐENJE - Kritičari su izabrali: B.V.

Vođenje kroz izložbu “Kritičari su izabrali 2018: B.V.” u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Beograda (12.1-3.2.2018), posvećenu Branku Vučićeviću